Tein tämän Vappukakku-postauksessa olevalla ohjeella, mutta koristelin vaan hieman juhlavammin. Tämä on todella helppo ja hyvä ohje. Tullenee jatkossa edustamaan perheemme suklaakakkuosastoa.
Kakusta tuli todella namia! Ehkä vielä mehukkaampi kuin vehnäjauho-versiossa. Ja tätä olisi kannattanut tehdä vielä päivä ennemmin, tänään viimeinen kakkupala oli kaikkein maittavin! En ehkä niin kaipaa edes tuota kermavaahtoa päälle. Tai vaikka pelkän kermavaahdon kanssa voisi toimia. Makeus riittäisi niinkin. Tämä ohje pidetään mielessä! Kiitos!
Suosittelen kyllä kokeilemaan mantelijauheella! Manteli kun on sydämelle terveellistä. :) (Tai ehkä sokeri kumoaa tuossa kakussa sen vaikutuksen, mutta ainakin se on terveellisempää kuin vehnäjauho lopulta kuitenkin.)
Lisäsin vielä kermavaahdon ja daimin päälle toisen kerroksen. Vaahdotin suklaakermaa ja sekoitin siihen tiramisurahkaa. Tuli ihana kaksikerroksinen päällinen! Ehkä sitä juhlavuuttakin toi tuo tummempi kerros.
Hurahdin tähän kakkujen maailmaan valmistellessani esikoisemme rippijuhlia kesällä 2009. Aikaisemmin en pitänyt täytekakkujen leipomisesta ollenkaan, mutta hikoillessani rippijuhlien aikaan kilpaa kerman kanssa päätin, että tämä ala vaatii kehitystä. Ja jostakin se on aloitettava...
Mieluiten teen koristeita, ja sen jälkeen pitää tehdä jotakin niiden allekin. "Testilaboratorioni" koemaistajat eivät pidä erityisemmin marsipaanista eivätkä vaahtokarkkikuorrutteesta, joten pitäydyn näissä pienissä kermakakuissa pienillä marsipaanikoristeilla koristeltuina.
Tätä nyt kokeiltu seuraavin muunnoksin:
VastaaPoistaSokerina intiaanisokeri, jauhona kokonaan mantelijauhe, suolana ruususuola ja mittana summittainen kahvikuppi kun desimitta oli hukassa. :)
Kakku tuolla jäähtyy, huomenissa maistiaiset kunhan saadaan koemaistajia kahville ja päällys valmiiksi. Päällykseen ostin kuohukerman ja Daim-patukat.
Kakusta tuli todella namia! Ehkä vielä mehukkaampi kuin vehnäjauho-versiossa. Ja tätä olisi kannattanut tehdä vielä päivä ennemmin, tänään viimeinen kakkupala oli kaikkein maittavin! En ehkä niin kaipaa edes tuota kermavaahtoa päälle. Tai vaikka pelkän kermavaahdon kanssa voisi toimia. Makeus riittäisi niinkin. Tämä ohje pidetään mielessä! Kiitos!
PoistaHyvä, että maistui! Ja nuo muutoksesi voivat hyödyttää myös muita.
VastaaPoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan mantelijauheella! Manteli kun on sydämelle terveellistä. :) (Tai ehkä sokeri kumoaa tuossa kakussa sen vaikutuksen, mutta ainakin se on terveellisempää kuin vehnäjauho lopulta kuitenkin.)
VastaaPoistaTein tästä Jouluversion meille!
VastaaPoistaLisäsin vielä kermavaahdon ja daimin päälle toisen kerroksen. Vaahdotin suklaakermaa ja sekoitin siihen tiramisurahkaa. Tuli ihana kaksikerroksinen päällinen! Ehkä sitä juhlavuuttakin toi tuo tummempi kerros.
Mutta yhtä nopeasti se hävisi kuin ennenkin! :)
Heidi