Tämä viikonloppu oli todellinen omenoiden työstämisviikonloppu. Tein mm. näitä omenapiiraita. Parhaita nämä ovat hieman haaleina.
Pohja
1 dl sokeria
125 g margariinia
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
omenalohkoja (kotimaisia)
noin puoli purkkia, eli noin 150 g, paistonkestävää omenamarmeladia, johon lisäsin vielä pari ruokalusikkaa trooppista hilloa
Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Painele taikinaa peltiseen muffinssivuokaan. Minulla tuli 11 kappaletta. Paista 175 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.
Näyttääpä ihanilta!
VastaaPoista