Hae tästä blogista

torstai 29. marraskuuta 2012

Jouluiset leivonnaiset, osa 3: mantelikranssi



Kokeilin tehdä kransseja, mutta vielä jää muodon kanssa hiomista :) En hoksinut ottaa kuvia ennen kuin kranssit oli jo paloiteltu...

Mantelinen kranssi, 2 kpl

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g sulattettua margariinia

Tee taikina normaalin pullataikinan tapaan.

Kauli noin 50 cm x 30 cm levyiksi. Täytä ja kieri rullaksi, yhdistä ympyräksi. Tee noin 2-3 senttimetrin välein viiltoja siten, että taikina jää pohjasta kiinni noin neljäsosan rullan paksuudesta. Työnnä joka toinen pala poispäin.

Täytteet:

Raastoin 150 g mantelimassaa. Toiseen levyyn laitoin paistonkestävää aprikoosimarmeladia yhden 230 g rasian ja päälle puolet raastetusta mantelimassasta. Toiseen puolestaan 50 g nuoskeaa voita parilla ruokalusikallisella tomusokeria maustettuna ja päälle toiset puolet raastetusta mantelista. Pelkkä mantelinen versio vei pisteet!

Voiteluun:

1 muna
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle mantelilastuja

Alkuperäisen ohjeen mukaan paistetaan 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Minun uunini paistoi huomattvasti nopeammin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti