torstai 29. marraskuuta 2012
Jouluiset leivonnaiset, osa 3: mantelikranssi
Kokeilin tehdä kransseja, mutta vielä jää muodon kanssa hiomista :) En hoksinut ottaa kuvia ennen kuin kranssit oli jo paloiteltu...
Mantelinen kranssi, 2 kpl
3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g sulattettua margariinia
Tee taikina normaalin pullataikinan tapaan.
Kauli noin 50 cm x 30 cm levyiksi. Täytä ja kieri rullaksi, yhdistä ympyräksi. Tee noin 2-3 senttimetrin välein viiltoja siten, että taikina jää pohjasta kiinni noin neljäsosan rullan paksuudesta. Työnnä joka toinen pala poispäin.
Täytteet:
Raastoin 150 g mantelimassaa. Toiseen levyyn laitoin paistonkestävää aprikoosimarmeladia yhden 230 g rasian ja päälle puolet raastetusta mantelimassasta. Toiseen puolestaan 50 g nuoskeaa voita parilla ruokalusikallisella tomusokeria maustettuna ja päälle toiset puolet raastetusta mantelista. Pelkkä mantelinen versio vei pisteet!
Voiteluun:
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle mantelilastuja
Alkuperäisen ohjeen mukaan paistetaan 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Minun uunini paistoi huomattvasti nopeammin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti