Hae tästä blogista

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mansikkakakku


Pohjana on kolmen munan täytekakkupohja. Kostutus Spritella (noin 1 dl). Välissä tuoreita mansikoita viipaloituna ja mansikoiden päällä vaniljakiisselin ja kerman seos kahdella liivatteella jämäköitettynä. Olen tehnyt joskus ilman liivatettakin ja makoisaa on silloinkin. Pursotuksissa on purkki vispikermaa, johon sekoitin 1/3 purkkia maitorahkaa ja tujaus tomusokeria perusruokalusikka -mitalla. Mansikoiden päällä on hyydykesokerilla tehty kiille. Tällaiseen arkikakkuun otin hieman luovemman otteen, kuten kuvasta näkyy :), enkä viitsinyt vatkata toista purkkia kermaa. Maku on mielestäni kohdillaan - kuuluu lempikakkuihini. Lemon Curd antaa mukavan pikantin piristeen.

Vaniljakiisseli
2 dl kuohukermaa
1 keltuainen
1 rkl Maizenaa
1/4 dl sokeria

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä ja mausta kylmä kiisseli 2 tl Lemon Curdia ja 2 tl vanilliinisokeria.

Vatkaa 2 dl kermapurkki (vispikermaa) vaahdoksi ja yhdistä kiisseliin. Liuota 2 liivatetta noin puoleen ruokalusikkaan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hieman ja sekoita täytteen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti