Ajattelin tehdä tänä vuonna valkosuklaisen kakun jouluksi. Löysin ohjeen Sanjan kakkukekkereistä. Tein säädettävään suorakulmion muotoiseen irtopohjavuokaan, koska en halunnut sektorin muotoisia paloja. Hieman muuttelin ohjetta, jotta pohja riitti vuokaan.
Pohja
225 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua margariinia
Murskaa keksit esim. pulikalla muovipussissa. Itse käytän kahta muovipussia päällekkäin, jos jompikumpi rikkoontuu. Sulata margariini ja lisää keksimurskan sekaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Päällys
4 dl vispikermaa
1 prk ranskankermaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
125 g sulatetua valkosuklaata
6 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma ja maustamaton tuorejuusto sekaan. Sulata valkosuklaa ja lisää se täytteeseen. Liuota liivatteet noin 1½ rkl kiehuvaa vettä. Anna hieman jäähtyä ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Hyytyi aika äkkiä.
Päällä on sokerimassasta tehty lumihiutale, jonka värjäsin kultaspraylla. Kastikkeena on samaa puolukkakastiketta, jota oli piparkakkujäädykkeessä. Kahvikakut on jäänyt nyt postaamatta kokonaan, mutta jatketaan joulun jälkeen.
Toivotan kaikille oikein lämmintä joulumieltä!
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
VastaaPoista