Hae tästä blogista

maanantai 13. tammikuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku


Löysin mieleiseni reseptin KOTILIEDEN leivontalehdestä. Tein näitä muutaman joululahjaksikin. Jotenkin tuntuu, että appelsiinin osuus on merkittävä - maku vähän vaihteli appelsiinistä riippuen. Mutta tässä resepti.

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
120 g taloussuklaarouhetta (itse laitoin Brunbergin tummaa)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteen lämmössä 45 min - 60 min.

3 kommenttia:

  1. Sieltä samasta lehdestä minäkin tätä reseptiä katselin ja pohdin, että pitää kokeilla. Vielä en ole ehtinyt. Näyttää kyllä ihanalta tuo kakku tuossa kuvassa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä blogista. erikoisesti pidän omista kommenteistasi ohjeissa, tyyliin: olis kannattanut jättää pois, liian paljon tähän vuokaan jne.
    ne ovat sitä parasta antia.
    Ja minäkin pidän kahvikakuista. niitä on sulla monta ohjetta . . .
    Kiitos

    VastaaPoista
  3. Niin, tietysti jokaisella on oma makunsa, mutta olen karsinut blogiini nimenomaan sellaisia ohjeita, joista meillä tykätään. Kiva kuulla, että siitä on ollut hyötyä muillekin :)

    VastaaPoista