Hae tästä blogista

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

VadelmajuustokakkuAjatuksenani oli tehdä vadelmajuustokakku marmorointikuviolla Suklaapossun blogista saamani idean mukaan, mutta toisin kävi. Alkuperäisenä ajatuksenani oli myös tehdä kakku täytekakuissa käyttämästäni vadelmamoussesta, mutta en katsonut ohjetta huolella, vaan muistelin, että se meni samoin kuin puhaherukkahyydykekakussa. Niinpä ostin tuorejuustoa, vaikka alkuperäisessä ohjeessa oli maitorahkaa. Mutta voinpahan nyt käyttää nimeä juustokakku :) Liekö johtunut tuorejuustosta, mutta mielestäni sokeria ei kannata laittaa ihan noin paljon kuin minä nyt laitoin. Ei kakku liian imelääkään ollut, mutta vähempikin olisi mielestäni riittänyt. Pohjaan kannattaa laittaa myös vähemmän rasvaa, 50 grammaa varmaan riittää. Tällöin pohja jää murumaisemmaksi.

Mutta sitten marmorointiyritys. Täyte kerkesi jo hieman hyytyä, kun kaadoin marmorointilientä kakun päälle, koska en ollut keittänyt lientä riittävän ajoissa. Lopputuloksen voi sitten jokainen kuvitella, miltä kakun pinta näyttää sen jälkeen, kun yritin hyytyneeseen kakkuun tehdä veitsellä sekoitusta. Jotenkin tässä leipomusharrastuksessa on kuitenkin oppinut sen, että asiat saa aika usein korjattua tavalla tai toisella, vaikka lopputulos ei vastaakaan alkuperäistä visiota. Niinpä lusikoin marmorointiliemen kakun pinnalle ja ah - kuinka ihanan laikukas ilmestys tällä kertaa! Siis valkosuklaa apuun. Suiruuttelin suurimmat kolot piiloon ja pinnalle asettelin pahimpiin kohtiin vielä sydämen muotoisia nonparelleja ja kakku oli kutakuinkin pelastettu. Maistui maukkaalta!

Käytin sitruunaista valkosuklaata ja sitruunan maku oli yllättävän voimakas. Toi ihan kivan vivahteen kakkuun.Hyvää äitienpäivää!

  
POHJA

yksi kokonainen + 3 toisesta  pötköstä Dominoita
75 g margariinia sulatettuna

TÄYTE

4 dl kotimaisia vadelmia soseutetaan, tuli 2 dl sosetta
1 prk vispikermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
2 dl sokeria (riittää vähempikin)
2 tl vanilliinisokeria

6 liivatetta
2 rkl kuumaa vadelmista tullutta mehua liivatteiden sulattamiseen

Marmorointiliemi

3/4 dl vadelmista tullutta nestettä
3 rkl hyytelösokeria 

Keitetään pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti