Hae tästä blogista

lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän kääretorttu



Tein itsenäisyyspäivän kunniaksi tällaisen siniraitaisen kääretortun. Tuo raidoitus ei ole vahvin lajini. Minulla elintarvikevärillä värjätty taikina menee "liruksi".

4 munaa
1½ dl sokeria (Siro-sokeri on hyvää)
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
noin 3/4 dl luumumarmeladia (tortuntäytettä)
1 hyvin kypsä banaani soseutettuna

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Ota vajaa puolet taikinasta erilleen ja sekoita siihen sinistä elintarvikeväriä mielesi mukaisesti. Laitoin sinisen taikinan pursotuspussiin, jossa oli pöyreäpäinen tylla, vaalean perustaikinan pursotin tavallisella pakastuspussilla. Pursota hieman öljyllä hipaistulle leivinpaperille. Ensin pursotin sinisen taikinan ja sitten tavallisen. Paista 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia. Älä säikähdä ulkonäköä! Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Torttupohja täytetään paistopinnan päälle. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. 


Täytteestä jätin hieman pursotuksiin ennen luumumarmeladin ja banaanin lisäämistä. Koriste on sokerimassasta.





HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti