Hae tästä blogista

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pasteijat


Nyt on pakko kirjoittaa tämä tänne säilöön. Ohjetta etsittiin äsken ihan toden teolla.

250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk (250 g ) maitorahkaa

Nypi pehmeä margariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti. Anna hieman kovettua jääkaapissa.

Jauhelihatäyte

1 dl riisiä
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl aromisuolaa tai tavallista vähemmän
1 maustemitta valkopippuria
2 raakaa kananmunaa

Keitä riisi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Lisää vettä tarvittaessa. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta seos. Lisää munat. Kaaviloi taikina ja ota pyöreällä muotilla pohjia. Täytä pohjat, pipistele hyvin kiinni ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 - 20 minuuttia.

Alussa täytin liian täyteen, ja täyte loppui tällä kertaa kesken. Jauhelihatäytteisiä tuli 36 kappaletta. Noin puolen kymmentä täytin tuorejuuston ja kinkun seoksella, joka kiehui välistä yli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti