Hae tästä blogista

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kasvisvoileipäkakku


Testailin viime kesänä kasvisvoileipäkakkua, mutta kuinka ollakaan, liian ajoissa valmistautuminen ei  tällä kertaa osoittautunutkaan hyväksi, sillä enää ei ollut saatavilla Felixin tuorekurkkusalaattia. Korvasin sen Saarioisten Kurkkuraastesalaatilla (250 g/ rasia) ja voileipäpikkelsillä. Jossakin määrin piti mennä riskillä, sillä kurkkuraaste sisältää hieman omenaa, joka allergisoi juhlijaamme. Testasimme kuitenkin, että omenan määrä salaatissa oli sen verran vähäinen, että oireita ei tullut. Varmaan etikallakin on osuutensa asiaan. En tarkalleen osaa sanoa leipien määrää, kun en tullut ylös laittaneeksi, mutta ehkä sellainen reilu paketti sekä Vaasan grahampaahtoleipää että Vaasan TaikaRuis-leipää. Kokosin kakun kelmulla vuorattuun säädeltävään reunavuokaan.

Kuori leipäviipaleista reunat pois. Keitä 4 dl kasvislientä (1 kasvisliemikuutiota neljään desiin vettä), jolla kostutat välit.

VINKKI: Yli jääneet reunat pakastin ja olen hiljalleen paistanut niitä öljyssä. Sekaan olen puristanut yhden valkosipulin kynnen. Mausteeksi vielä valkosipulista yrttimaustetta ja sitten vaan salaatin sekaan krutonkien korvikkeeksi :)

Täyte 1:

Kahteen Ruohosipuli-tuorejuustorasiaan (Viola) sekoitin kaksi purkkia valutettua ananasmurskaa sekä 18 viipaletta murusteltua Cheddar-juustoa.

Täyte 2:

Kaksi purkkia kurkkuraastesalaattia + 4 dl 
Rainbowin voileipäpikkelsiäPäälle:

Vatkasin 4 dl vispikermaa ja sekoitin sekaan hieman vajaa 300 g ranskankermaa.

Koristelu:

Kurkkukruunut tein Kodin Kuvalehden ohjeella. Kruunujen tekeminen ei tosin minulta sujunut yhtä näppärästi kuin videolla. Keskimmäinen suiro kannattaa jättää sopivan ohueksi, muuten se katkeaa helposti. Ruusut tein tomaatin kuoresta. Reunoilla asettelin sopivan tummaa Ruustinnan salaattia. Lisäksi persiljaa ja cheddarjuustosta otettuja  kukkia.


Kerrokset:

Tein kakun tuorekelmulla vuorattuun reunavuokaan. Kerrokset tulevat siis kumottuun kakkuun käänteiseen järjestykseen.Tässä kokoamisjärjestys:

graham
Täyte 1
ruis
Täyte 2
graham
Täyte 1
ruis
Täyte 2
graham


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti