Hae tästä blogista

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Omar-palat


Löysin tämän ohjeen Emerald City-blogista. Toden todellakin makuuni sopivaa! Ihmettelin itsekin, sillä en ole erityisemmin Omar-karkkien ystävä.

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
200 g voita

Omar-kuorrutus:
1 pss (220 g) Omar-karkkeja
2 dl kuohukermaa
50 g voita
100 g kinuski-tuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)

Sulata voi. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita (siivilän läpi) ja maitoa. Kääntele lopuksi joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (25 x 35 cm) ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Kokeile kypsyys tikulla. Älä paista kuitenkaan liikaa.

Valmista kuorrutus keittämällä kuohukermasta ja Omar-karkeista kinuski. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet ja koostumus on kinuskimainen. Lisää joukkoon voi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita lopuksi tuorejuusto kinuskin joukkoon. (Itse laitoin ehkä vähän reilummin kuin 100 g). Levitä kuorrutus tasaisesti pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Anna jäähtyä kunnolla ennen paloiksi leikkaamista. Itse en oikein malttanut odottaa...

3 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa, että testasit! :D Näyttää tosi hyvältä. :) Omar-karkit kyllä itselläni menee, mutta en ikinä ostaisi niitä karkki karkiksi. Menee siis samaan kategoriaan Marianne-karkkien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen toki muitakin testaamaan, yllätyin positiivisesti!

      Poista
  2. Näyttää hyvältä!
    Oon tehnyt joskus vastaavaa, hyvin teki kauppansa.

    VastaaPoista