Hae tästä blogista

lauantai 19. lokakuuta 2019

Mummun suklaakakku


Tämä ohje on tällä nimellä Kodin herkkuleivonnaiset kirjassa vuodelta 1985. Otan tämän aina silloin tällöin käyttöön, sillä kakku on todella suussa sulavaa. Etenkin tällä kertaa, kun lisäsin vajaan puoli pötköä mantelimassaa raastettuna ja vielä kuohukermaan tehtynä 😋

1 dl Dumle-kaakaota
2 1/4 dl maitoa tai kermaa
1 1/4 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ rkl vanilliinisokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
(vajaa puoli pötköä mantelimassaa raastettuna)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, itselläni oli 1,8 litran rengasvuoka. Annoksesta ei tule suurta kakkua. Sekoita kaakao, maito ja sokeri kattilassa. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja vanilliinisokeri. Sekoita leivinjauhe ja raastettu mantelimassa jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteen lämmössä noin 45 - 50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

1 kommentti:

  1. oi nam ! Tuo mantelimassa kakussa on taatusti hyvää. Ainakin minun ja mieheni mielestä, tyttäristä en tiedä kun eivät mantelimassasta tykkää. Mutta jos en sano, että tässä on sitä :D Testiin menee!

    VastaaPoista