Hae tästä blogista

torstai 12. tammikuuta 2023

Karjalanpiirakat


Aikoinaan leivoin aina silloin tällöin karjalanpiirakoita, mutta sitten tuli kymmenien vuosien tauko. Pitikin ihan tosissaan palautella mieliin tämä taito viime kesänä. Ensimmäinen erä tuli liian tuimaa, joten jatkossa lisäsin puuroon suolaa.  Meidän murteessa tuima tarkoittaa siis vähäsuolaista. Olen tosi hidas tekemään näitä, enkä hallitse sarjatuotantoa ollenkaan. Pulikoin aina yhden kuoren kerrallaan ja sitä rataa. Tällä ohjeella tulee noin 30 - 35 minun käsialalla tehtyä piirakkaa. Pakastin piirakat ilman paistoa. Juhlapäivänä paistettiin ja näin saatiin tarjolle uunituoreet piirakat.


Kuoritaikina

2 dl vettä
n. 1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Riisipuuro

3 dl vettä
3 dl riisiä
1½ l täysmaitoa
2 tl suolaa
1 muna raakana

Paisto pakasteesta otettaessa 250 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Voiteluun sulatettua voita.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti