Hae tästä blogista

tiistai 3. tammikuuta 2023

Ristiäiskakku: vadelmamoussekakku


Minulla oli ilo ja kunnia tehdä leipomuksia pienen pojan ristiäisiin. Postailen tuotoksiani hiljalleen. Syksy on ollut niin kiireinen, että samoihin postauksiin sujautan syksyn muitakin kokeiluja. 

Leivoin ensimmäistä kertaa gluteenittomilla jauhoilla ja eihän se ihan ongelmitta sujunut. Tein pohjan tällä perinteisellä ohjeella vaihtaen vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. En tiedä, mistä johtui, mutta alaosa kakusta paistui aivan liikaa. Meni niin ruskeaksi, että piti leikata veitsellä pois. Meinasi jo usko loppua. Pidin kakkua uunissa 50 minuuttia, koska aiemmin kokeillessani tikulla, keskusta ei ollut vielä kypsä. En ole sinut vielä tämän keväällä hankitun uuden uuninkaan kanssa. 




Pohja

6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja, nyt siis Semperin FIN MIX White flour mix gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin. Vaahtoon lisätään kuivat aineet siivilän läpi.

Paistetaan 160 ° C (150 ° C - 175 °C ) alatasolla n. 30 - 45 min uunista ja kakun koosta riippuen.

Täyte

6 liivatelehteä
1 prk vispikermaa (minulla oli nyt 2,5 dl, olisi 2 dl riittänyt)
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Vadelmista tulleeseen nesteeseen voi liuottaa liivatteet (n. 2 rkl). Tällä kertaa vadelmia ei tarvinnut valuttaa, joten suurin osa 2 ruokalusikasta olikin vettä.

Joskus mousse on aika vetelää, joten kannattaa pitää sitä hieman jääkaapissa jämäköitymässä ennen täyttöä. Tällä kertaa ei tarvinnut. Leikkasin kakun kolmeen osaan, siis kaksi täyteväliä. Kostutin laktoosittomalla vaniljamaidolla ( 2dl maitoa ja 2 tl vaniljasokeria)
Kokosin kakun irtopohjavuoan reunuksiin reunakalvon avulla.


Päällykseen meni melkein 4 dl vispikermaa tomusokerilla ja pienellä rahkamäärällä maustettuna . Värjäsin alaosan Progelin pastavärillä Baby Blue. Koristeet ovat myös karkkeja lukuun ottamatta itse tehtyjä. Marengit tein suoraan valmiista jauhepussista ja värjäsin elintarvikevärillä raitoja. Pallot ovat Kinuskissan ohjeella tehtyjä kuplakoristeita







Tässä lähinnä koristeena olleita, pikeerillä marmoroituja pipareita.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti