Hae tästä blogista

maanantai 24. heinäkuuta 2023

Savuporopiirakka

 


Tein kaksinkertaisen annoksen Valion poropiirasta, mutta pohjaa ei siitä huolimatta riittänyt kunnolla koko pellilliseen. Tuli aika ohut pohja. Täytteen ohjetta hieman muokkasin.

Pohja (Tässä jo kaksinkertaisena pellilliseen)

200 g voita

4 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

4 rkl vettä


Täyte

300 g kylmäsavuporouhetta

(1 - 2 paprikaa)

2 pss Emmental-juustoraastetta (2 x 150 g)

5 munaa

2 dl ruokakermaa

2 dl kasvirasvasekoitetta

½ tl rouhittua mustapippuria

1 dl hienonnettua persiljaa


Nypi voi, jauhot ja mausteet sekaisin käsin tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Koko alue ei tule ihan täyteen 60 cm:n uunin peltiin.


Ripottele pohjan pinnalle pororouhe ja mahdolliset silputut paprikat. Yhdistä juustoraaste, munat, kermat ja mausteet kulhossa ja kaada päälle.


Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti