Hae tästä blogista

sunnuntai 27. heinäkuuta 2025

Appelsiininen matala suklaakakku

 


Halusin kokeilla Makeaa-blogissa ollutta appelsiini-suklaapalojen päällystä. Tein päällyksen puolikkaana, eli minulla oli yksi rasia Brunbergin maitosuklaa-appelsiini -konvehteja ja 2 dl kuohukermaa. Kakkupohjan päälle sivelin ohuen kerroksen appelsiinihilloa - ilmeisesti liian ohuen, sillä appelsiinin maku jäi kokonaisuudessaan pliisuksi.

Pohjana 26 cm vuokaan oli tämä:

Kakkupohja
150 g voita
150 g Brunbergin tummaa suklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
vajaa 2 dl vehnäjauhoja, noin 1,9 dl (minulla ehkä oli 1,8 dl)
puoli maustemittaa suolaa

Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa sekaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hiukan.

Vatkaa munat ja sokeri vain kevyesti. Lisää sekaan suklaaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 min tai 14 - 15 min uunista riippuen. Varo paistamasta liian kuivaksi. Tarkkaile paistoaikaa tikulla. Oleellista on, että kakku jää meheväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti