Kun siivosin kuvia, sieltä löytyi tämä, josta en ole postausta vielä tehnytkään. Tein silloin kääretortun mansikka-kermarahka täytteellä isänpäiväksi. Pursotukset ovat kinuskikermaa, jota valitettavasti ei nykyisin enää saa. Harmi, että tuotteen valmistus on lopetettu - se sopi hyvin moneen tarkoitukseen.
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina hieman öljyllä hipaistulle leivinpaperille. Paista 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
Täytteenä siis seos, jossa on vatkattu 2dl vispikermaa ja yksi purkki rahkaa. Sen päälle laitoin pakastemansikoista, joista ylimääräinen mehu oli siivilöity pois. Päällys on tomusokerilla makeutettua kermaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti