Kinkkukierteet n. 25 kpl
Pohjataikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta (tai 2dl perunahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl Provencen yrttisekoitusta
125 g margariinia tai voita
2 dl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte:
150 g pilkottua palvikinkkua
n. 1 dl silputtua purjoa
1 muna
2 rkl tomaattiketsuppia
2 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa tai pizzamaustetta
muutama kierros mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, kananmuna raakana.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30*90cm suruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli pöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1 1/2cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta palat pellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti