Hae tästä blogista

lauantai 27. joulukuuta 2025

Hyydykekakku greippitwistillä

 


Kaappiin jäi ylimääräinen creme fraiche -purkki ja hieman turkkilaista jogurttia, joten näillä lähdin muotoilemaan kakkua. Jotenkin tykkään tästä kakun rakenteesta. Ainoa miinus on se, että kakku pitää syödä nopeasti - jos sitä nyt miinukseksi voi sanoa! Pinta nimittäin "kovettui" parin päivän päästä. Pohja olisi saanut olla hieman ohuempi, mutta käytin tehokkaasti kaikki loput Kantolan kaurakeksit. Vuoan halkaisija on noin 20 cm . Greippihillo ei nyt ollut ehkä ihan maukkain valinta. Aluksi noinkin pienellä annoksella jäi hieman kitkerä jälkipotku, mutta kun kakku sai tekeytyä yön yli, maut olivat tasaantuneet. Tykkään tästä koostumuksesta ja kirjoitan tämän senkin takia nyt muistiin, että jos ei halua käyttää tuorejuustoa, niin tässä on silloin yksi vaihtoehto.

Pohja
150 g Kantolan kaurakeksejä
50 g margariinia sulatettuna

Täyte
5 liivatelehteä kylmässä vedessä pehmitettynä
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk Creme Fraichea (200 g)
1 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kaapaisin ruokalusikalla greippihillopurkista hilloa, ehkä vajaa ½ dl
2 rkl kuumaa sitruunan mehua liivatteiden liuotusta varten


Kokeilin tehdä kuviointia raapalla pyöreäänkin vuokaan... Hieman huonolla menestyksellä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti