Nappasin tämän ohjeen Facebookin leivontaryhmästä. Alkuperäinen ohje löytyy osoitteesta (www.Instagram.com/withchocolatechips). Itse laitoin piparkakkujen tilalle Kantolan kaurakeksejä sekä LU Bastogne kandisokerikeksejä.
200 g keksejä
75 g margariinia (olisi ehkä saanut olla enemmän - reuna ei oikein pysynyt kasassa)
Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita aineet tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. (Halkaisija n. 20 - 22cm). Kannattaa sivellä reunoille hieman öljyä, jotta piirakka lähtee helpommin irti. Pohjaa ei kannata painaa myöskään liian tiukkaan. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
200 g valkosuklaata
175 g Vihreät kuulat-marmeladia
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
Koristelu
Rouhittua valkosuklaata ja loput Vihreät kuulat -marmeladipurkista.
Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna ja keittele koko ajan sekoittaen niin, että aineet sulavat tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli. Koristele.
Täytettä ei tule paksua kerrosta, mutta siitä huolimatta piirakka on aika "tuhtia".

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti