Hae tästä blogista

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kääretorttu

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sekoita ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina hieman öljyllä hipaistulle leivinpaperille. Paista 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. Tässä tortussa on kuorrutuksena äitienpäiväkakusta jäänyt vaahtokarkkikuorrute, jonka alla on loppu osa kerma-rahkaseoksesta. Koristeet ovat marsipaania.

Täyte

1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa (250 g)
½ dl sokeria

9 palaa Pätkis Mini Bites -pussista raastettuna
1 prk päärynänpuolikkaita (410 g, josta päärynää 238 g)

Pätkis-raasteen ja pilkotut päärynän palat lisäsin kerma-rahka -seoksen päälle. Ensin lisäsin Pätkiksen ja painelin raastetta hieman lusikalle kerma-rahkan sekaan.

6 kommenttia:

  1. Kaunis. Tällaisista kääriksistä saa kyllä upeita tarjottavia aikaan!

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja herkullisen näköinen!
    Täytyykin lähteä harjoitelmiin :-)
    Terv. www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä kääristä! :), ja kiitos tunnustuksesta!! :) ihana yllätys näin sateisena sunnuntai-iltana :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kääretorttu! Kiitos ihanasta tunnustuksesta <3

    VastaaPoista