Pohjana kahden munan kakkupohja.
Kostutus
n. 1 dl sitruuna-lime -mehujuomaa
Täyte
Levyjen päälle sipaisu Lemon Curd -tahnaa
1 prk valkosuklaa-lime -rahkaa
noin ½ prk Flora Vispiä vispattuna (reilu)
n. ½ dl sokeria
2 liivatetta
1 rkl sitruuna-lime -mehujuomaa
Päällys
noin puolet vispatusta Flora Vispi -purkista
ja vaahtokarkkimassaa
Vaahtokarkkimassa
175 g valkoisia Haribon vaahtokarkkeja, joista 4 meni maistellessa :)... Siis vajaa 175 g
2 rkl vettä
reilu 6 dl tomusokeria
Pane vaahtokarkit öljyttyyn, mikron kestävään kulhoon. Ripottele päälle vesi. Kuumenna 20 sekunnin erissä, sekoita välillä. Massa on aika löysää. Lisää tomusokeria siivilän läpi ja sekoita. Jossakin välissä täytyy ottaa öljytyt kädet mukaan, joista tulee melkoiset tahmatassut, mutta älä luovuta.
Kun sain jämäkkyyttä, kaadoin massan lopuksi vielä tomusokerikeon päälle, ja pöyrittelin siinä, kunnes sain siistin kasan. Tällä kertaa lapsetkaan eivät enemmälti valittaneet kuorrutteesta. Ilmeisen onnistunut siis, kestävä ainakin. Vaahtokarkkimassasta meni vain toinen puoli tämän kokoiseen (halk. 20 cm) kakkuun.
Unikko on tehty muuten marsipaanista, mutta mustat osat Kick-karkista.
Reunassa kiertää Malacon Dark Shots -salmiakkikuulia ja kinuskitoffeen makuisia irtokarkkeja (lumikuulia).
Selkeän tyylikäs kakku!
VastaaPoistaOnpa hieno kakku!
VastaaPoistaNäyttää ja kuullostaa herkulliselta.
Sinulle on jotain blogissani!
VastaaPoistaBlogissani on jotain sinulle!
VastaaPoistaTuleekohan tämä kommentti moneen kertaan?, jostain syystä koneeni takkuilee, eikä suostu kunnolla lähettämään...
Siis tää on kyllä niin mahtava!!
VastaaPoistaIhana tuo unikko!
VastaaPoistaKiitos kivoista kommenteista :)
VastaaPoista