Hae tästä blogista

perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannuskakkua

Pohjana kahden munan pohja. Kostutus Lemon-limpparilla (n. 1½ dl).

Täyte:

Ohut sipaisu mansikka-vaniljahilloa.

Vatkasin 1 purkin mansikkakermaa, johon sekoitin 1/3 prk maitorahkaa, 1rkl sokeria ja 1 tl vanilliinisokeria. Otin tästä 1½ dl, johon sekoitin 1/3 Pirkan raparperisosepötköstä (350 g). Tätä sitten hillon päälle.

Koristeena kermaruusujen HARJOITTELUN tuotosta. Täytyy todeta, että 25 asteen helle oli liikaa kermalle. Meni ihan veteläksi!!! Ensimmäinen ruusun tekele oli hallittavissa, mutta sen jälkeen luovutin. Pakastin ruusun tekeleet, että sain ne jotenkin asettumaan. Päällä onkin sitten enimmäkseen rahkaa (2/3 prk rahkaa ja loput Flora Vispistä). Pursotukset lopulla mansikkakerma-rahkaseoksella.

Ruusujen teossa käytin apuna tätä Tee-se-itse -mieheltäni äitienpäivälahjaksi saamaani pyörivää kakkualustaa. Toimiva kapistus.

Ennen tarjoilua lisäsin vielä pakasteessa lentoonlähtövuoroaan odottavan suklaaperhosen.Hyvää juhannusta!

4 kommenttia:

  1. Tosi ihana! Nuo ruusut ovat niin kauniita! Itseltä vielä vallan kokeilematta tuo kermaruusujen teko.

    VastaaPoista
  2. Oi niin kaunis, ruusut ovat kuin ammattilaisen tekemät!! ihan mahtavia. ja kakun koristelu muutenkin on minun makuuni :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos rohkaisevista kommenteista! Tosiaankin käytin ruusutyllaa eka kertaa. Odottelen viileämpiä kelejä ja jatkan sitten harjoittelua. Tyllalla saa nopeasti ja yllättävän helposti ruusuja aikaan.

    VastaaPoista