Oli ihan pakko kokeilla Suklaamuruja-blogissa ollutta ideaa lakritsakastikkeen käytöstä.
Pohja
150 g Pirkan kaurakeksejä
50 g sulatettua marg.
Täyte
2½ dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 rkl Lime Curdia
n. 2dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
vajaa 2 dl raparperihilloa
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana
5½ liivatetta
Päällys
1 tuubi Pirkan lakritsikastiketta
3 liivatetta
2 rkl makea sitrus Mehukatti-mehua laimentamattomana
Raparperihillo, jota käytetty kakussa
(alkuperäinen ohje Nettitelkusta)
2 dl vettä
3 litran kattila täynnä pilkottuja raparpereja
2 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
2-3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
Pane kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 min ja sekoita kunnes raparperit ovat muussautuneet.
sunnuntai 26. syyskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkuliselta kuullostaa ja näyttää!
VastaaPoistaTuota lakritsikastiketta pitääkin testata!
Yllättävä yhdistelmä !
VastaaPoistaEdellisen postauksen kakku, ehkä vie kuitenkin voiton mieltymyksissä ;-D
Terv.: www.nami-hiiri.com
Tykkään ihan hirveästi mustasta lakritsista, mutta en kauheasti jäätelöistä yms. joissa makuna lakritsi.. Kai pitäis tätäkin kuorrutetta kokeilla, jos sattuis pääsemään niistä ennakkoluuloista, kun näyttää ihan hyvältä ja kauniilta tämä :)
VastaaPoista