Hae tästä blogista

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Syksyinen suklaakakku



Pohja (halkaisija n. 26 cm)

7 munaa
3,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl perunajauhoja
0,6 dl tummaa kaakaota
2 1/3 tl leivinjauhetta

Kostutus
2½ dl Marlin Vital -mehua (ananas, appelsiini, omena, passion ja banaani)


Täyte
Kahdessa välissä hasselpähkinähyydykejauheesta pakkauksen ohjeen mukaan tehty hyydyke ( 5 dl Flora Vispiä).


Keskimmäisessä välissä suklaamousse:
200 g tummaa leivontasuklaata (Rainbow)
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä
n. 2 rkl vettä
2 tl rommia-aromia

Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahtoon. Mausta sokerilla.

Itse keitin liivatteita varten 1 tl rommia-aromia ja loput vettä (yhteensä 2 rkl). Lisäsin vielä lopuksi 1 tl:n rommia-aromia.

Suklaamoussen alla on Dronningholmin aprikoosimarmeladia. 330 gramman marmeladipurkki meni lähes kokonaan.

Vaaleat pursotukset: 5 dl Flora Vispiä maustettuna tomusokerilla (ehkä noin 4 rkl)

Ruskea päällys: 2 prk Tiramisu-rahkaa (sekaan reilu kaapaisu ruokalusikalla pursotuksissa käytettyä Flora Vispistä)

4 kommenttia:

  1. Ihana. Nuo täytteet kyllä kuulostaa tosi hyviltä! Löysitkö suklaamoussen ohjeen Kinuskikissalta?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista. Ohje on jostakin tosi vanhasta Pirkka-lehdestä, jossa se oli yhtenä osana hyydykekakkua puolukkamoussen kanssa. Joskus ammoisina aikoina muistan sitä tehneeni. Arvelin kyllä kokeilla sitä Kinuskissankin ohjetta jossakin vaiheessa, sillä sain tämän moussen pahasti epäonnistumaan edelliseen kakkuun. Pitää näköjään tehdä huolella. Olen hakenut kauan minun makuuni olevaa suklaakakun ohjetta, ja nyt se taisi löytyä!

    VastaaPoista