Hae tästä blogista

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kaurapellon karpalotorttu



Satuin löytämään hyvän karpalopaikan, ja sain karpaloita sen verran, että tein ystävien keskuudessa suositun karpalotortun. Hyväähän se oli, mutta edelleen punaherukkahyydykekakku on mielestäni ykkönen...

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g marg. (Ohjeessa 100 g voita)

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl karpalokastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka, kevyt)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 - 1 dl sokeria (ohjeessa 0,5 dl, itse laitoin lähes 1 dl)

Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata kylmässä vedessä liuotetut liivatteet kuumaan karpalokastikkeeseen. Sekoita jäähtynyt karpalokastike ja tuorejuusto. Lisää kermavaahto.

Karpalokastike
5 dl karpaloita
2 dl ruokosokeria
1 dl vettä

Keitä aineksia kymmenisen minuuttia. Kaada seoa siivilään ja painele marjat siivilän läpi kastikkeeksi.

2 kommenttia: