Satuin löytämään hyvän karpalopaikan, ja sain karpaloita sen verran, että tein ystävien keskuudessa suositun karpalotortun. Hyväähän se oli, mutta edelleen punaherukkahyydykekakku on mielestäni ykkönen...
Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g marg. (Ohjeessa 100 g voita)
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl karpalokastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka, kevyt)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 - 1 dl sokeria (ohjeessa 0,5 dl, itse laitoin lähes 1 dl)
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata kylmässä vedessä liuotetut liivatteet kuumaan karpalokastikkeeseen. Sekoita jäähtynyt karpalokastike ja tuorejuusto. Lisää kermavaahto.
Karpalokastike
5 dl karpaloita
2 dl ruokosokeria
1 dl vettä
Keitä aineksia kymmenisen minuuttia. Kaada seoa siivilään ja painele marjat siivilän läpi kastikkeeksi.
Laitatko minulle osoitetta, että voin laittaa pienen arpavoiton tulemaan :)
VastaaPoistaAi mitä herkkua :p
VastaaPoista