Hae tästä blogista

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Minttuinen hyydykekakku


Jo viime viikon alussa hypistelin kaupassa After Eight -konvehteja ja toisella kerralla ne sitten tarttuivat mukaan. "Minttuhammasta kolotti" ja ajattelin tehdä hyydykekakun sekä samalla varmistaa, että saan äitienpäivänä kakkua - mielellään hyydykekakkua, joiden suhteen vatsani on pohjaton.

Tarkoituksenani oli tehdä uusimmassa Pirkka-lehdessä olleen paahtokermahyytelökakun kuorrutus, mutta vaikka kuinka yritin varoa sokerin palamista, jotenkin se vaan sai keltaruskean värin ja tarttui visusti kiinni kattilan pohjaan. Luovuin ajatuksesta paahtokermahyytelön suhteen ja vatkasin vielä hieman kermaa, jolloin sain senkin kokkareiseksi. Ajatus mintunvihreästä hunnusta valkoisine kermakoristein lipui romukoppaan. Siispä otin kaapista "sitä, mitä sattuu löytymään" -koristeet ja koristelin niillä. Vaikka kakusta ei tullutkaan ulkonäöltään sellaista, mitä piti, hyvää se kuitenkin oli. Pohjaan olin erityisen tyytyväinen.


Pohja

1 pötkö, ja viisi toisestakin, mintunmakuisia Domino-keksejä
pari ruokalusikkaa maustamatonta tuorejuustoa

Irrottelin täytteet ja murskasin keksit. Sen jälkeen sekoitin täytteet takaisin ja sekaan panin pari lusikkaa tuorejuustoa, kuten popseja tehdessä. Rasvaa ei näin ollen tarvita ollenkaan.


Hyydyke

4 liivatetta
1 prk Flora Vispiä
loput tuorejuustopaketista
12 After Eight -konvehtia
1½ rkl maitoa
1 rkl vettä

Vatkattuun Flora Vispiin sekoitin tuorejuuston. Sulatin suklaat miedolla lämmöllä ja lisäsin seokseen maidon. Hämmensin, kunnes seos oli juoksevaa. Sekoitin hieman jäähtyneen suklaaseoksen muiden sekaan. Ja lopuksi liivatteet kiehuvaan veteen sulatettuina.



Päällys
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 liivate
tilkka vettä, johon sekoitettu hieman vihreää elintarvikeväriä






Hyvää äitienpäivää!

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen :) Nyt täytyy varmaan kokeilla tuota tuorejuustoa pohjaan, just oon oppinu pilttiä käyttämään...

    VastaaPoista
  2. Minttua, nam ! Kauniin kakun teit!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  3. Kiitos :-) Mutta tämäpä vasta on ihana kakku! After eightit on yksiä parhaista suklaista. Tuo päällinen onkin ihan uusi minulle, en oo koskaan hyydykekakkuun tehnyt päällistä kermasta ;o Enkä myöskään oo kokeillut laittaa pohjaan rasvan sijasta tuorejuustoa! Ihan hirmu paljon uusia ideoita, kiitos! :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Tuo kermainen päällys hyydykekakkuun johtuu siitä, että halusin mintunmakuiseen kakkuun vaaleanmintun värin, enkä keksinyt millään, miten muutoin sen saisin. Hyvää oli näinkin!

    VastaaPoista