sunnuntai 12. kesäkuuta 2011
Mustikkainen hyydykekakku
Jo pari viikkoa sitten tein tällaista hyydykekakkua pieneen, halkaisijaltaan 20 cm olevaan vuokaan. Muistaakseni ohje meni näin:
Pohjana oli murskattuja kaurakeksejä noin 150 g, joihin sekoitin 50 g sulatettua margariiniä. Margariiniä olisi saanut olla enemmän.
Täyte
1 prk Flora Vispiä
1 prk valkosuklaa-lime -rahkaa
0,5 dl sokeria
pieni pakastusrasia mustikoita kokonaisena (olisi voinut olla parempi valinta soseuttaa)
2 rkl sitruunan mehua liivatteita varten
4 liivatetta
Päällys
- keitin mustikoista 2 dl tosi ehtaa mehua, johon lisäsin sokeria maun mukaan
- 3 liivatetta
- taisin lorauttaa sekaan 1 - 2 rkl sitruunan mehua
Sekoitin kiehuvan mehun joukkoon kylmässä vedessä liuotetut liivatteet, annoin jäähtyä ja lusikalla varovasti levitin pinnalle. Siitä huolimatta päällys rupesi pikkaisen kuplimaan, mutta sain sattumat noukittua pois.
Koristeet ovat valkosuklaata ja vihreät lehdet aitoja mustikan lehtiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti