Hae tästä blogista

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tuttifrutti-appelsiinikakku



Tuttifrutti-appelsiinikakku

5 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
3 munaa
150 g sulatettua margariinia
1 dl appelsiinimarmeladia (Dronningholmin marmeladi sopii mielestäni parhaiten)
n. 1 dl Tutti Frutti Crush -rouhetta


Sekoita kuivat aineet keskenään ja jauhopussin kyljessä olevassa ohjeessa käsketään sen jälkeen lisäämään muut aineet hyvin sekoittaen. Itse olen kokeillut useampiakin variaatioita, mutta päätynyt siihen, että sekoitan munat ja kerman jäähtyneen margariinin sekaan, vaikka se hieman ryyhkäytyykin ja on varmaan leipomissääntöjäkin vastaan. Lopuksi lisätään Tutti Frutti Crush -rouhe. Kakku paistetaan alimmalla tasolla 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia uunista riippuen. Monesti otan pois jo 45 minuutin jälkeen, jos olen todennut kakun tikulla kokeilemalla kypsäksi. Ohjeesta tulee yksi kakku.

Ylemmän kakun koristelin sulatetulla valkosuklaalla ja alemman mansikanmakuisella tomusokerilla. Olen tehnyt tällä ohjeella aikojen saatossa useita kakkuja, mutta mielestäni tämä yhdistelmä oli sen verran makoisa ja raikas, että kirjoittelen sen tänne muistiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti