Hae tästä blogista

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Suklaakakku




Taas tuli vahvistus siitä, että en hallitse suklaakakkujen tekoa. Ajatuksenani oli tehdä appelsiinen suklaakakku Sitruunamarengin ohjeen mukaan, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti. Olen paistellut sokerikakkupohjia pelkällä reunavuoalla, mutta nytpä reunus fuskasikin ja taikinaa löytyi lopulta lieden tuulettimen ritilöistäkin. Lisäksi pinta kohosi ja tuli kovaksi kuin kengän pohjat. Poistin pinnan ja kaikesta huolimatta tein kakun loppuun, vaikka huvenneen taikinan takia en voinut leikata pohjaa kuin kahteen osaan.

Täytteen tein hieman erilailla, eli näillä aineksilla:



1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola - HYLA)
1 prk säilykemandariineja
muutama säilykeaprikoosi
1 dl Dronningholmin aprikoosimarmeladia
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Sipaisin pohjan päälle vielä aprikoosihilloa. Kannen kostutin appelsiinituoremehulla ja sipaisin päälle vielä aprikoosihilloa. Liekö sen takia päällyskin ruvennut "kukkimaan", koska yhtä möykkyiseltä se näyttää kuin pottusäkki, vaikka yritin poistaa aprikoosin palat hillosta. Pintaa yritin peittää tekemällä valkosuklaasta koristeita Kermaruusun ohjeen mukaan. Reunoilla on hasselpähkinärouhetta. Ja kuvastakin oli pakko leikata toinen puoli pois suurimman montun peittämiseksi...


Pitää kirjoitella sitten lisää, kun olemme kakkua maistaneet. Mutta kuitenkin:

Suklaista isänpäivää!


Nyt on kakku maisteltu. Pidin kovasti. Voisin tehdä toistekin, joten kirjoittelen hieman itselleni muistiin muutamia asioita. Pohjaan käytin taloussuklaata ja päälliseen Pandan tummaa suklaata + loput taloussuklaata. Mandariinilohkoja ja aprikooseja en soseuttanut sauvasekoittimella, vaan ihan haarukalla. Ehkä oli hyväkin, että oli vain yksi väli, sillä täytettä oli mukavan paksusti. Tuskinpa tällaista saa toista kertaa samanlaista, niin takkuista oli tekeminen. Ruokaa laittaessani poimin vielä viimeisen käryävän ja savuavan kakkupalan jäänteen uunista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti