Alkuperäinen ohje on Maku-lehdestä. Puolitin ohjeen ja korvasin vaalean siirapin tummalla. Minun mallilla sain tulemaan 34 viipalepikkuleipää, vaikka ohjeessa oli ilmoitettu tulevaksi 50 kappaletta. Paistoin koko satsin yhdellä pellillä.
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 rkl siirappia
100 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle Marianne Crush-rouhetta.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle ja taputtele hieman litteämmäksi. Voit halutessasi painella/vedellä pintaan haarukalla uurteita.
Paista 175 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele pintaan paistamisen loppuvaiheessa Marianne-rouhetta ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi niiden ollessa vielä hiukan lämpimiä.
Mariannerouhe tuo varmasti mukavasti makua näihin pikkuleipiin.
VastaaPoista