Hae tästä blogista

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Tuhti suklaakakku


Esikoisemme arveli tarjota kavereilleen täysi-ikäisyyden kunniaksi kakkukahvit ja "tilasi" tuhdin suklaakakun, joten ei muuta kuin äiti töihin. Tein tämän kakun ja lisäksi tosi nopeita tarjottavia, joista postailen tuonnempana.

Pohjana on neljän munan pohja, johon lisäsin n. 1½ rkl tummaa kaakaojauhetta. Ehkä olisi saanut olla enemmänkin.

Kostutus
2 dl päärynämehujoumaa

Täyte
Leikkasin pohjan kolmeen osaan, eli kahteen väliin tulivat seuraavat täytteet:

Ensin Den Gamle Fabrik trooppista hilloa ja aprikoosihilloa.

Sen jälkeen mousse (vinkkiä Pullahiiren blogista):
4 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
200 g tummaa suklaata (Brunberg)
2 rkl päärynämehujuomaa
3 liivatetta

Vispaa kerma, sekoita siihen maitorahka. Sulata suklaa, anna jäähtyä ja lisää joukkoon.
Tämäkin oli jo aika tuhtia, mutta lisäsin vielä liivatteet ja annoin hieman jähmettyä jääkaapissa ennen moussen levittämistä.

Suklaakinuski (Pirkka 12/2006)
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata

Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan hämmentäen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa (minä keitin n. viisi minuuttia). Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä. Anna jäähtyä hieman ja "kaada" kakun päälle.

Tämä oli harvinaisen siististi asettuva suklaapäällys.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa hyvältä! Muhun uppoaa kaikki suklainen... :)
    Onnea täysi-ikäiselle!

    VastaaPoista