... joka ei ehtinyt vappua nähdäkään. Jatkan tätä suklaakakkujen testausta edelleen, mutta nyt taitaa jo loppusuora häämöttää. Nimittäin uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli ohje Dajm-kermalla päällystetystä suklaakakusta, joka sopi makuuni. Ei ole liian imelä. Tein kakun 24 - 25 cm halkaijan irtopohjavuokaan ja pienensin ohjetta hieman. Mielestäni kakun ei tarvitse olla tämän paksumpi. Paistoin n. 18 minuutia 200-asteisen uunin alatasolla, vaikka ohjeessa paistoaika oli 14 - 15 minuuttia. Dajm-patukasta laitoin 3/4, koska laitoin noita muita söpöstyksiä. Dajm-patukat murskasin niiden avaamattomissa pakkauksissa, ja taisi mennä hieman liian hienojakoisiksi, mutta homma hoitui siististi. Ilmapallot ovat valkosuklaalla päällystettyjä suklaamunia. Laitoin valkosuklaan hieman liian kuumana, kun meinasi varsinainenkin suklaamuna sulaa!
Kakkupohja
150 g voita
150 g Brunbergin tummaa suklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria
vajaa 2 dl vehnäjauhoja, noin 1,9 dl (minulla ehkä oli 1,8 dl)
puoli maustemittaa suolaa
Voitele irtopohjavuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa sekaan. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hiukan.
Vatkaa munat ja sokeri vain kevyesti. Lisää sekaan suklaaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 min tai 14 - 15 min. Jäähdytä kakku kunnolla, mielellään yön yli.
Dajm-kermavaahto
2 dl vispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta, minulla oli tummaa
vajaa 1 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (à 56 g) Dajm-suklaata
Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa liian kovaksi vaahdoksi kuten minulle kävi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri sihdin läpi. Murskaa Dajm-patukat rouheeksi ja kääntele varovasti kermavaahtoon. Koristele Dajm-rouheella.
Iloista vapun aikaa kaikille, vaikka tämä kakku ei ehtinytkään meitä vappuna ilostuttaa - kakku on jo syöty! Sen verran hyvää oli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti