Hae tästä blogista

lauantai 20. lokakuuta 2012

Macarons-leivokset


Kolmas kerta toden sanoi? Ainakin ulkonäkö nyt muistuttaa muidenkin tekemiä macaronseja, mausta ja sisällöstä en osaa sanoa, koska en ole muiden tekemiä maistellut. Eivätkä nämä minun makuhermoani hivele - liian imeliä. Seuraavan kerran pitää miettiä muita täytevaihtoehtoja. Nyt laitoin erinäisiä hilloja ja Lemon Curd -tahnaa. Ovat kuitenkin ihan hyvä vaihtoehto gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi tarjottavaksi juhlapöytään.

Tällä kertaa sain nämä onnistumaan Villa Caramillan ohjeella. Olen kokeillut paria muutakin ohjetta, mutta edellisestä postauksesta selviää, miten niiden kanssa kävi. Oikeastaan en huomaa muuta suurempaa eroa kuin että nyt vanhennutin valkuaisia vajaan vuorokauden ensin jääkaapissa kannellisessa pakastusrasiassa ja sitten kolmisen tuntia huoneenlämmössä. Lieneekö juju juuri siinä. Tomusokerin sekaan lisäsin ½ rkl kaakaojauhetta, kokonaismassa oli siten ohjeen mukainen. Mantelijauheena käytin Meiran jauhetta ja sokeri oli Siro-sokeria. Paistoaika minulla oli noin 10 - 12 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Minäkin olen kerran kokeillut kyseisiä leivoksia ja en ihastunut.. Näyttävät muilla kuvissa niin hyviltä, mutta minun tekemistä suurin osa oli onttoja ja liian makeita. Ehkä pitäisi se kolme kertaa kokeilla;)

    VastaaPoista