Halusin tänä vuonna tehdä kevyempiä vaihtoehtoja ennen tekemilleni pasteijoille. Päädyin Yhteishyvä-lehdessä olleisiin rukiisiin ohra-jauhelihapasteijoihin. Hieman muuttelin ohjetta oman maustevarastoni mukaan.
35 kpl
2 pakettia (à 400 g) ruisperunataikinaa
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl kasvislientä
n. 300 g jauhelihaa
1 porkkana
½ punaista paprikaa
½ tl suolaa
1½ tl kuivattua basilikaa
ripaus rouhittua mustapippuria (n. 1/4 tl)
Voiteluun ja päälle
1 kananmuna
noin 2 dl voimakasta juustoraastetta (Formaggio da Pasta)
Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin. Kauli taikina ja ota muotilla ympyröitä. Nosta ympyröille nokare täytettä. Taita ja nipistele reunat haarukalla. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Ruisleivän vankkumattomana kannattajana nämä olivat ihan mukavan makuisia.
Ruisleivän vankkumattomana kannattajana nämä olivat ihan mukavan makuisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti