Hae tästä blogista

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Juustosarvet


Tein näitä perinteisiä juustosarvia jo aiemmin postaamaallani ohjeella. Jaoin ympyrän kahdeksaan osaan. Juustona käytin pääasiassa Emmentalia sekä taikinassa että täytteessä. Täytteeseen hyödynsin myös macaronseista jääneet keltuaiset, tuli kivan keltainen sisus.

Tämä ohje on tosiaan noin kuuteentoista sarveen. Kun teen isompia annoksia, täytteen teen summamutikassa sellaiseksi, että se on riittävän kiinteää. En tosiaankaan lisää täytteeseen munia samassa suhteessa kuin esim. taikinaa moninkertaistaessani.


Juustosarvet ( 16 kpl)

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita
2 dl kermaviiliä

Täyte
1 muna
1 dl juustoraastetta / homejuustoa

Voiteluun: munaa

Pinnalle: juustoraastetta

Nypi kuivat aineet (juustoraastetta lukuunottamatta) ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja kermaviili. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi ympyräksi, jaa ympyrä 6 - 8 osaan. Itse jaan aina 8 osaan. Sekoita muna ja juustoraaste keskenään. Pane täytettä taikinakolmioille ja kierrä sarviksi. Voitele munalla, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti