lauantai 15. kesäkuuta 2013
Kylmäsavulohikupposet
1 pkt Sunnuntain ruisperunataikinaa
Täyte
1 rasia (200 g) Viola yrttituorejuustoa
1 rasia (200 g) Viola tillituorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 pkt kylmäsavustettua kirjolohifiletta (150 g/pkt, Pirkka)
1tl sitruunamehua
1½ tl aromisuolaa
Pilko lohi. Voit jättää osan koristeluun. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään.
Kaulin taikinan aika ohueksi ja otin eräällä piparimuotilla röhelöreunaisia ympyröitä. Laitoin taikinapalat rasvatun muffinssipellin pohjalle. Tällä muotilla otetut ympyrät eivät täyttäneet kuin pienen osan koko muffinssipesästä. Laitoin pesiin täytettä. Ehkä noin reilu teelusikka kuppia kohti. Koristelin lohenpalasilla, tillillä ja pohjataikinasta otetuilla perhosilla. Paistoin 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tästä annoksesta tulee noin 45 kpl. Tein kaksi annosta, jolloin täytettä jäi hieman yli. Sekoitin ylijääneeseen täytteeseen yhden kananmunan, ja kaadoin sen alla olevalla ohjeella tehdyn pohjan päälle ja tein piirakan omaan syöntiin. Pohjasta tuli kyllä tosi ohut.
Pohja:
125 g margariinia
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1 rkl kylmää vettä
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita keskenään pehmeä rasva, jauhoseos ja juustoraaste. Lisää vesi. Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.
Lisäsin täytteen suoraan ilman esipaistamista. Johtuneeko siitä pohjan ohuus. Paistoin noin 25 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti