Hae tästä blogista

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lakkiaisten tarjottavat: makeat


Meillä oli ilo viettää viikonloppuna esikoisemme lakkiaisia. Oli todella mukavaa leipoa ja laittaa juhlia, vaikka kevätkiireet painoivatkin päälle. Välillä mieheni laittoi minut  jo "leivontakieltoon", mutta sainpahan tehtyä vielä yhdet pikkuleivät, kun hän oli yön yli reissussa... Vähemmälläkin olisi toki selvinnyt, mutta suokaa minulle tämä nautinto.

Ohjeet ovat sellaisia, että leivonnaiset pystyy pitkälti tekemään hyvissä ajoin pakkaseen. Ajatukseni oli myös se, että teen "kappaletavaraa" etenkin suolaisten puolella, jotta niitä pystyy ottamaan tarpeen mukaan esille, ja ei haittaa vaikka jää ylikin. Kotiväkikin saa vaihtelua. Tiputtelen näitä ohjeita sitä mukaa, kun ehdin, mutta aloitetaan makean puolelta. Tarjolla oli siis täytekakkuina lakkakakkua ja mansikkamoussekakkua. Lisäksi kakkuosastolla oli kinuskinen mustaherukkatuorejuustokakku ja Daim-kakku. Kuivakakkuna oli Marianne Crush -kakku. Lisäksi oli konjakkimuropalat, jotka itseasiassa oli tehty konjakkimurokuivakakun ohjeella. Edustivat siis tavallaan vaaleaa kuivakkua. Pikkuleipinä oli macaronseja, sitruunaisia pikkuleipiä, kardemummaisia ylioppilaita, kookospikkuleipiä ja tietenkin suklaasilmiä. Ei näytä olevan meidän perheessä juhlia ilman suklaasilmiä.
 
Ja vielä onnittelut tätäkin kautta kaikille uusille ylioppilaille ja valmistuneille!

1 kommentti: