Tämä resepti on ollut kätköissä jo monta vuotta, mutta nyt toteutin sen. Olen leikannut reseptin jostakin lehdestä ja otsikko kuului: Maaliskuun reseptikilpailun voittaja. Eikä tosiaan suotta. On niin samettisen pehmeää ja valkosuklaa antaa miellyttävän lisän. Itse pidän valkosuklaasta, mutta valitettavasti sitä tulee käytettyä harvoin leivonnassa - ei ole laktoositonta versiota :( Ohje löytyy myös Iloleipurien sivulta, mutta laitan ohjeen siinä muodossa kuin itse sen tein terästämällä vielä valkosuklaalla. Tykkäsin kovasti. Lienee muillekin maistunut, sillä piirakka hävisi ennätystahtia.
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa
3/4 dl sokeria
vajaa 1 rkl sitruunamehua
2 munaa
noin 3 dl mustikoita
puolet Pandan 130 gramman valkosuklaalevystä aika isoina paloina
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhoseos. Levitä taikina piirasvuokaan. Sekoita muut täytteet ainekset paitsi mustikat ja valkosuklaa keskenään. Kaada seos pohjan päälle, ripottele mustikat ja valkosuklaapalat pinnalle. Paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä noin ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti