Hae tästä blogista

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lakritsimuffinssit


Lakritsimuffinssit (9 kpl)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl lakritsijauhetta
0,75 öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ dl pieniksi pilkottuja Pirkan lakritsipaloja (saisi olla enemmänkin, varmaan kaksinkertainen määrä)
½ dl maitoa

Päällys

- sitruunarahkan ja vaahdotetun vispikerman seos ripauksella tomusokeria
- koristeena irtokarkeista ostettuja salmiakkikuulia

Vatkaa kananmunat, sokeri ja lakritsijauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito ja lakritsipalat. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.

Pohja jäi mielestäni aavistuksen kuivaksi. Tekisiköhän voi tai margariini paremman lopputuloksen? Nämä vaativat ehdottomasti päälle kerma-rahkaseoksen. Sitruunan maku tuo mukavan vivahteen. Luulenpa, että lakritsijauheen pois jättäminen ei haittaisi, kun vaan lisää varsinaisen lakritsin määrää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti