Lakritsimuffinssit (9 kpl)
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl lakritsijauhetta
0,75 öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ dl pieniksi pilkottuja Pirkan lakritsipaloja (saisi olla enemmänkin, varmaan kaksinkertainen määrä)
½ dl maitoa
Päällys
- sitruunarahkan ja vaahdotetun vispikerman seos ripauksella tomusokeria
- koristeena irtokarkeista ostettuja salmiakkikuulia
Vatkaa kananmunat, sokeri ja lakritsijauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito ja lakritsipalat. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
Pohja jäi mielestäni aavistuksen kuivaksi. Tekisiköhän voi tai margariini paremman lopputuloksen? Nämä vaativat ehdottomasti päälle kerma-rahkaseoksen. Sitruunan maku tuo mukavan vivahteen. Luulenpa, että lakritsijauheen pois jättäminen ei haittaisi, kun vaan lisää varsinaisen lakritsin määrää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti