Ajattelin tehdä isänpäivän kakuksi Pirkassa olleen suklaajuustokakun. Meillä nuoriso tykkää nukkua pitkään viikonloppuisin, joten tein kakkua osittain takahuoneessa, ettei vatkaamisen ääni herätä. Seurauksena oli, että olin jossakin vaiheessa unohtanut vatkaamani kerman jääkaappiin. Minun versioni on siis ilman kermavaahtoa. Toki maistui näinkin ohuempana versiona, mutta itse kaipasin kermaa päälliseen. Samoin lakkahillo teki mukavan säväyksen. Hyytyminenkin oli todella nopeaa tuolla liivatemäärällä ilman kermavaahtoa. Kaikkinensa hyvää oli!
Minulla homma meni siis näin (kannattaa katsoa alkuperäinen ohje):
Pohja
½ pkt Digestive-keksejä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
75 g sulatettua margariinia
Täyte
200 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata sulatettuna
1 rasia (180 g) Kevyt maustamaton Pirkka-tuorejuustoa
1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria
3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti