Ajattelin tehdä perheelleemme ystävänpäiväksi vadelmaisen suklaakakun. Sitä työstäessäni mieleeni juolahti, että voisin käyttää myös toista sydänvuokaani työkavereita ilahduttaakseni. Tähän jälkimmäiseen en ollut kaupassa käydessäni varautunut, joten tein kakun tosi perustarvikkeilla.
Vadelmainen suklaakakku
(Ohje on vuoden -92 Pirkka-lehdestä, 1. palkinto. Minun sydänvuokani oli sen verran pieni, että lisäksi tein taikinasta seitsemän pientä muffinssia. )
3 dl sokeria
3 munaa
150 g margariinia
0,75 dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaota
0,75 dl kiehuvaa vettä
Kuorrutus
75 g tummaa suklaata
50 g sulatettua margariinia
½ dl vadelmahilloa
Kermavaahtoa päälle
Vatkaa munia ja sokeria kevyesti. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini, maito ja vadelmahillo. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää taikinaan jauhoseos ja kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 - 45 minuuttia.
Sulata margariini ja suklaa. Lisää joukkoon vadelmahillo. Kuorruta kakku. Vatkaa pinnalle kermavaahtoa. (Itse lisäsin kerman joukkoon myös hieman rahkaa.)
Ja sitten tämä toinen kakku. Ohje löytyy Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta nimellä Mummun suklaakakku. Aiemmin olen tehnyt tämän kermaan ja käyttänyt enemmän tummaa kaakaota, mutta kun kaakao loppui ja kermaakaan ei ollut, ajattelin paikata makua Marianne Crushilla, jota en aiemmin ole sekaan laittanut.
Mummun suklaakakku
1 dl kaakaota (tällä kertaa 1/4 dl tummaa ja loput O´boyta, yleensä laitan puolet ja puolet)
2 1/4 dl maitoa tai kermaa
1 1/4 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ rkl vanilliinisokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
(½ dl Marianne Crushia)
Sekoita kaakao, maito ja sokeri kattilassa. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vanilliinisokeri ja munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää se taikinaan vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Lisää lopuksi Marianne Crush.
Paista 175 asteen lämmössä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Hyvää ystävänpäivän loppua!
Sun työkavereilla on ollut herkullinen päivä. :)
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää!
Kiitos samoin!
Poista