Hae tästä blogista

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Banaani-suklaakakku


Tein banaani-suklaakakun Seuran reseptillä. Koska minun suklaalevyssäni oli suklaata vain 150 g, tein noin 3/4 annosta. Tein päälle myös kinuskikastikkeen, mutta parempaa oli ilman, koska kinuski peitti banaanin maun liian tehokkaasti. Itse voitelin ja korppujauhotin vuuan, mutta kannattaa tehdä alkuperäisen ohjeen mukaan vuoraamalla vuoka leivinpaperilla, koska paistunut korppujauho ei mielestäni sopinut tähän kakkuun.

150 g tummaa suklaata
130 g voita
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 banaani tilsittynä

Laita paloiteltu suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä kunnes voi ja suklaa sulavat.

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita ensin jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja lisää sitten vehnäjauhot ja banaani. Ripauta suola sekaan. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (23 cm). Ohjeessa käskettiin  paistaa kakkua uunin alatasolla 180 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Itse paistoin paljon vähemmän aikaa, koska halusin kakusta mutakakkumaisen. Olisiko ollut noin 20 minuuttia. Kokeilen kypsyyden aina tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti