Valion sivuilta löytyi hyvä toscapiirakan ohje, jota hieman muokkasin tyyliin käytännön syistä.
Pohja
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
Kuorrutus
50 g voita
100 mantelilastuja (Pirkan pussi)
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan reunat. Aseta pohjaan leivinpaperi.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja kerma-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.
Paistamisen aikana tee kuorrutus. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
Levitä kuorrutus pohjan päälle, kun pohja on paistunut sen 25 minuuttia. Paista vielä uunin keskiosassa 200 asteen lämmössä noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti