Hae tästä blogista

torstai 19. kesäkuuta 2014

Mokkainen Daim-juustokakku

OHI, OHI ON....

Yllä olevan Korsuorkesterin linkin saattelema tänään kotiutui suuri joukko varusmiehiä, noin 8500.




Tein tänään kotiutuvalle vänrikille mokkaisen Daim-juustokakun Kakkukarusellin ohjeella. Täytteeseen käytin Daim-rakeita, kun niitä ensin onnistuin löytämään Kajaanin Prismasta ohikulkumatkalla. Ei muuten ole kauppojen perusvalikoimissa! Minun makuuni pohja saisi olla ohuempi, mutta miesten mielestä oli hyvä näin. Sabluunan tein Kinuskikissan kirjasta, mutta kaakaojauhe hieman pöllähti, kun avustajani puhelin pirisi kesken sabluunan poisoton. Ja kaiken lisäksi olin tehnyt Suomileijonan väärinpäin, mutta onneksi on olemassa kuvankäsittelyohjelman kääntömahdollisuus... :)




Pohja:
100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
n. 1 dl vahvaa kahvia
3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
200 g Daim-rakeita

Vatkaa sulatettuun voihin kananmunat ja sokeri niin, että seoksesta tulee kuohkeaa. Kääntele huolellisesti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, eli jauho ja kaakaojauhe. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24-26 cm) ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (Itse paistoin vähän vajaan). Kokeile tikulla kypsyys.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja Daim-rakeet. Kuumenna kahvi lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kahvin joukkoon. Lisää kahvi täytteen sekaan ja kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä vähintään kuusi tuntia, mielellään  yön yli. 






Ja lopuksi vielä kaikille hyvää juhannusta - lämpimämpiä ilmoja odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti