Tein tosi herkullista mustikkapiirakkaa tällä raparperipiirakan ohjeella, jonka löysin Pikku Leijonan blogista. Kokeilin kesällä tehdä myös mansikkaisen version, mutta mielestäni mansikan maku oli tähän piirakkaan liian mieto.
Vanhan ajan mustikkapiirakka
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
täyte:
5 dl mustikoita
50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito, kerma sekä voisula. Yhdistä leivinjauhot vehnäjauhojen sekaan. Sekoita jauhot varovasti käännellen taikinaan. Kaada taikina paistoastiaan. (Tein piirakan noin 25 cm x 35 cm olevaan paistopeltiin). Ripottele pinnalle mustikat. Yhdistä loput täytteen ainekset ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ripottele täyte piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tästä tuli tosiaankin hyvää, tein kokeeksi!
VastaaPoistaSuursuosikkini on se vanha..ikivanha pullataikinainen!
Kiva kuulla ja mukava, että maistui!
Poista