Hae tästä blogista

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tiikeripiirakka



Tein Mimmin ohjeella tiikeripiirakkaa. Annoksesta tulee pellillinen.


Pohja:
3 munaa
4,5 dl sokeria
6,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
2,25 dl maitoa
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
 
Päälle
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
 
100 g valkosuklaata
 
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.
Vaahdota kevyesti munat ja sokeri.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi voi.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilöity kaakaojauhe.
Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta.
Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja.
Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
Paista 200 asteessa 15- 20 min. Kokeile kypsyys tikulla.
 
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kiehauta, sekoittele ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes sakenee (20-30 min). Anna hieman jäähtyä. Kokeile, että kinuski pysyy pohjan päällä.
 
Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Sulata vielä valkosuklaa ja raidoita.
Anna pinnan jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti