Hae tästä blogista

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Minttusuklainen kahvikakku


Valion ohjeella tehdyssä kahvikakussa tulee mukava vivahde mintusta.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 prk (200 g) minttu-suklaarahkaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kuivattua minttua

Voitele ja korppujauhota vajaan 2 litran rengasvuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä. Lisää rahka, sekoita hyvin. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja minttu (murskaa se ensin pulverimaiseksi kämmenen pohjassa) kulhossa. Lisää kuivat aineet siivilän läpi voi-rahkaseokseen. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Nostele taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 55 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Valion sivuilla on vinkki myös kakun kuorrutukseen, mutta itse raidoitin kakkua vain suklaalla.

1 kommentti:

  1. Taatusti hyvää, minntusuklainen kakku! Otan resptin talteen, taidan jouluksi viimeistään tehdä tätä meille :)

    VastaaPoista