Hae tästä blogista

tiistai 16. huhtikuuta 2024

Donitsit uunissa


Nappasin tämän ohjeen Facebook-ryhmästä - kiitos siitä! Koska meillä piimä ei tee kauppaansa, laitoin alkuperäisestä ohjeesta poiketen piimän sijaan maustamatonta jogurttia. Ja perheemme makumaailman mukaan jätin kardemumman pois. 

Vaikka rasvasin donitsipellin, jostakin kumman syystä donitsit jäivät siihen kiinni liian pysyvästi, joten irtoamista piti avittaa hammastikulla. Rakenne donitseissa on mukavan pehmeä ja maku oikein erinomainen - ainakin tuolla suklaakuorrutemäärällä!

Taikinasta tuli 12 donitsipellin donitsia ja pyöräytin vielä kolme donitsia leivinpaperille ja suurensin keskellä olevaa reikää omenaporalla, koska se muurautui umpeen.

Donitsit

0,5 dl öljyä

1,25 dl maustamatonta jogurttia (taisi lurahtaa vähän reilusti)

1 kananmuna

1 dl sokeria

vajaa 0,5 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria


Kuorrute

Melkein koko levy Brunbergin laktoositonta maitosuklaata (150 g)

loraus kuohukermaa

valkosuklaata, koristerakeita


Öljyä donitsivuoka. Sekoita öljy, jogurtti, kananmuna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Laita taikana pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin puoleenväliin asti. Paista uunin keskitasossa ohjeen mukaan n. 6-7 minuuttia, mutta minun piti paistaa kymmenisen minuuttia. Seuraa siis paistoa oman uunisi mukaan.

Kuorrutteeksi tein suklaaganachea muistuttavan kuorrutteen. Laitoin kattilaan lähes koko suklaalevyn (150 g, yksi varvi jäi pois) ja lorautin sekaan kuohukermaa. Tein tämän silmämääräisesti, mutta mielessäni ajattelen, että kermaa on noin kymmenesosa. Sitten dippasin donitsit suklaaseen. Kuorrutetta on aika runsaasti ja hieman jäi ylikin, joten tähän annokseen olisi riittänyt vähempikin suklaamäärä. Sulatin valkosuklaan ja luiruutin sitä haarukalla osan donitsien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti