Tein kevättalvella tämän kakun. Olen etsinyt mieleistäni suklaakakun pohjaa jo kauan ja etsintä ehkä vielä jatkuu. Muut kyllä pitivät tästä, mutta ei haittaisi, jos vielä jonkin löytäisin. Ohje pohjaan on otettu Annin uunissa -blogista ihan pienillä muutoksilla. Ohjeessa on paljon tummaa kaakaota. Ehkä ensi kerralla vähennän sitä? Kukan tekele on valkosuklaasta ja Halloweenin aikaan markkinoilla olleesta oranssista suklaasta. Ajatus oli tehdä vähän toisenlainen koristelu, mutta aina ei mene niin kuin on ajatellut. Ja tuo suklaalla kirjoittaminen ei ole minun vahvuuteni! Ja nyt kun uudella tasoitustyökalulla sain päällisen aika tasaiseksi, niin enkös sitten hutaissut tekijän jäljen reunaan! 😬 Tuonne reunoille tein nuo oranssit läikät muovipussilla. Pussi ilmaa täyteen ja kulmaan töpötellään pastaväriä ja painetaan varovasti siten, että ilma pääsee sujuvasti pois, jolloin kakun pinta pysyy tasallaan.
Pohja - paistolämpötila 175 astetta
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)
reilu ½ tl suolaa
2 dl maitoa
0.75 dl öljyä, myös sulatettu voi käy
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)
Jatka sekoittamista ja lisää kuuma kahvi tai vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
Voitele halkaisijaltaan n. 20 cm kakkuvuoka reunoilta margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi. Jos et laita leivinpaperia, voitele ja jauhota myös pohja. Paista 175 asteen lämpötilassa noin 45 - 60 minuuttia. Seuraa oman uunisi paistamista ja tarkista kypsyys puutikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
1 prk vispikermaa (2 dl) vatkattuna
1 prk Creme Fraichea (150 g)
1 prk rahkaa (200 g)
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kotimaisia pakastevadelmia haarukalla soseutettuna ja valutettuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti